Mobilblogg - Lagom vad man får i sig en så...

2011-06-29 @ 15:05:14

20110629561 (MMS)

Mobilblogg - Lagom vad man får i sig en sån här dag . Jordgubbskräm med mjölk och vattenmelon . Sommar !

Hot , hot , hot !

2011-06-28 @ 19:45:59
Vad fort man ställer om sig ! Det var inte längesen det var såhär varmt , och nu första dagen är man helt slut . Men jag tänker inte klaga , helt underbart skönt att värmen är tillbaka . Det märks även i Tovas rum som är helt omöjligt att få svalt , så hon har fått flytta tillbaka in till oss . Inte för att det gör någonting ... :)

Är så sugen på att åka iväg och bada någonstans imorgon , vill gärna ha med alla tjejerna med barn också . Men då blir det svårt med transport .. Skulle vara mysigt , så vi får nog försöka komma på en plan imorgon !

Altanhäng & sura jävlar .

2011-06-28 @ 14:52:01



Skapligt njutbart väder det är då ! Vi sitter hemma på Petterssons altan och solar lite . Tovisen sover nakenfis efter att ha badat en bra stund .

Men herregud vad det märks att vi bor i lilla landet lagom . Man får tydligen inte tycka NÅGONTING utan att folk ska sitta och störa sig på det . Jag menar , bara för att jag tycker som jag gör betyder väl inte att jag tror att jag är den perfekta mamman ? Jag gör fel precis som alla andra , men det här var bara en åsikt jag har ! Försöker inte heller vara någon "fröken duktig" , utan jag rökte i början av min graviditet (när jag inget visste) och jag hatar mig själv för det så det är väl därför jag reagerar som jag gör . Jävla grinskallar .

Läkarkontroll .

2011-06-28 @ 12:47:04

Sådär , då har jag vart och kollat upp Tova och hennes hosta . Ville vara säker på att det inte var astma eller något , utan få det bekräftat att det bara är en helt vanlig (men jobbig) hosta .

På väg in så satt jag och tänkte lite , för jag var lite orolig för Tovas skull .. Tänkte dels på att jag som inte röker och gör allt för att Tova ska utsättas så lite som möjligt för rök och annan dålig luft som möjligt, varför ska hon ha sån otur att bli dålig när andra mammor kan stå med sina barn i famnen och röka och deras barn ska klara sig från skit ? Självklart vill jag ju inte att barnen ska må dåligt , men jag förstår inte hur de mammorna tänker ? Är det så viktigt att röka så man klarar av att utsätta sina barn för det ? Sen kan vissa mammor röka med sina barn och sen undra varför de är så dåliga i lungorna .. Men de är ju en grupp för sig .. (vet ju såklart att det inte bara är rök som gör barn dåliga , men jag reagerar mer på en mamma som utsätter sitt barn för rök än med en katt)

Nu syftar inte jag på någon speciell person/personer , men jag vet att det finns folk som kommer ta åt sig av det här ändå . Gör det om ni vill , jag tycker som jag tycker och om ni reagerar kanske ni innerst inne vet att det är fel ? ;)

Sola säkert .

2011-06-27 @ 19:49:05
Efter en dag i stan med mamma så var vi och hämtade ut Tovas nya solskyddsdress som äntligen hade kommit ! Tova provkörde den och det verkar vara en riktigt bra investering . Ska ju fortsätta smörja och så trots dressen , men nu kan man kanske koppla av lite när man vet att hon har ett extra skydd .

Tova ville inte riktigt visa upp sig idag , men hon ser ut som en riktig liten surfare :)

Nu ska jag packa upp fynden jag gjorde i stan idag (förutom alla reor så har veromoda utförsäljning , tre plagg för 120 kronor) sen ska jag äta lite tacos från gårdagen .

Jag har blivit tvillingmamma .

2011-06-27 @ 17:23:58

20110627554 (MMS)

Jag har blivit tvillingmamma .

Vad var det jag sa ?

2011-06-27 @ 11:12:00
Här får alla ni som säger att jag skämmer bort Tova .

"Vem av oss skulle vilja bli ignorerade när vi ligger och ropar på hjälp ? Skulle det få oss nöjdare och mindre skrikiga ? "

- Barnläkaren Anna-Karin Edstedt Bonamy svarar på frågan "Kan nyfödda bli bortskämda?" i Barnläkarbloggen .

Mååndag .

2011-06-27 @ 09:09:01
God morgon !

Här hemma är det full fart , iallafall för min del . Tova vaknade vid sju imorse men var bara vaken en stund innan hon somnade om . Så nu har jag lite tid på mig att ordna med tvätten , det brukar gå lättare när hon inte är med och "hjälper till" . Jag packar i och hon packar upp :)

Igår var vi till Tony och Kerstin i prästbricken och hejade lite snabbt . Tova fick en superfin klänning , de är bra på att skämma bort henne ! Sen åkte vi vidare till Sätra och hälsade på där . Blev ockå en snabbis , men vi ska dit senare i veckan igen . Då ska Amanda med oss hem och vara hos oss några dagar <3

Idag blir det en sväng till stan , ska försöka hitta kläder till Mia och Pelles bröllop . Ska väl försöka mig på ett hitta en present också , men det är verkligen inte det lättaste :)

Nu - tvätten .

Midsommarkväll med en gnutta chock .

2011-06-25 @ 22:07:34
Vilken härlig midsommar jag har haft ! Vi började igår med att gå hem till Petterssons och göra kransar . Tova fick en , men det tyckte hon inte var någon höjdare . Sen gick vi vidare ner mot parken och det "gamla vanliga" med dans och grejer . Min kusin och hennes två tjejer tog med Tova på ett par danser , och det tyckte hon var riktigt kul :)

Eftermiddagen och kvällen bestod av lekar , fika , grillning och allt som hör midsommaren till med släkt och familj .

Sen hände det en stooor grej också , men det är så stort så det får ett eget inlägg senare . Då kan ni få lite bilder från helgen också !

Puss !

Glad midsommarmorgon !

2011-06-24 @ 08:31:00
Här gällde det att ställa klockan imorse ! Tova och Sonny ligger fortfarande och sover , men jag kände att jag vill vara ute i god tid idag . Det ska packas , fixas kläder , göras midsommarstång/krans och så vidare . Men det är bara kul !

Ska snart ut med Betty på en morgonkiss , men hon verkar vara precis lika morgontrött som de andra två här hemma så jag får nog tjata ut henne . Sen så får hon följa med mig och lämna pajerna som jag gjorde igår , som för övrigt verkar ha blivit rätt okej (förutom utseendet) .

Här är vad jag gjorde ;

Banoffe , och en jordgubbsvariant av banoffeen . Vet inte om det funkar , men det återstår att se . Det här är bara fyllningarna - kolakräm + banan/jordgubb , sen skulle det på med grädde och riven choklad .

Det är grymt gott när Thessan har gjort dem , så jag får hoppas att det nästan blir lika bra som hennes ! :)


Akademiska .

2011-06-23 @ 19:58:32
Så skönt det är att äntligen få vara hemma ! Har vart en förmiddag med mycket oro , men magkänslan (och alla runt omkring oss) har sagt att allt bara är bra och så var det ju ! Allt är så bra som det kan vara , och vad vi var inne på sjukhuset för är inget jag vill gå in närmare på . Vi avslutade Uppsala - trippen med lite biltema och max . Halvroliga ställen , men S var bra nöjd !

Lite roligare grejer är att vi har fått en liten inneboende över midsommar . Betty är tillbaka ! Så himla mysigt , även om det blir liite mer planering nu . All respekt till föräldrar med hund ! :)



Nu ska jag sätta igång med lite bakning till morgondagen . Tur man har så himla duktiga kompisar som kommer med bra recept ! Det blir en banoffepaj och en halloffepaj , slänger väl upp resultatet här sen :)

A Better Option Bag .

2011-06-22 @ 16:02:00

Har letat efter en väska som jag kan ha på sidan av skötväskan , en slit och slängväska . Vad vore inte bättre än en sån här då ? Jag valde en Boulder Shoulder i svart . Kommer bli kanon i sommar !


Sen att de skänker två kronor per väska till världens barn är ju inte så dumt :)




Dan före dan före dan .

2011-06-22 @ 14:20:49
Hej hej !

Sitter hemma hos Petterssons och väntar på att någon ska komma hem . Tova har precis somnat efter sina race i och ur gåvagnen . Vi gick hit för att ta emot de nya utemöblerna , så nu lär vi vara kvar för man vill ju se hur det blir när det är uppställt .

Hade tänkt att åka på bilbingon ikväll igen , för vi hade så sjukt kul förra gången ! Men det ser mörkt ut med barnvakt så vi får väl se hur det blir ..

- Men varför så arga ? Tur man har finfamiljen , finvännerna och findottern !


Polarn !

2011-06-21 @ 20:15:55
Sådär , då var man hemma igen ! Efter kaffet hos Sandra så hamnade jag hos lillebror , sen vidare mot Petterssons där vi träffade Annis , Jimmy och tjejerna . Herregud vad de är underbara ! Wilma hade gjort en bok i skolan om mig , Sonny och Tova och det värmde kan jag lova <3

Tovisen sover sen en stund tillbaka , så då tänkte jag gå igenom rean på polarn o pyret . Var inte så jättemycket fint och en hel del av det har Tova redan . Men det är lite roligare att köpa på sig typ basplagg där när det är lite billigare , känns mer "okej" då . Synd bara att man inte var gravid , fanns en hel del fina mammakläder . Åååh , saknar magen ..

Jaja , nu ska jag kolla om jag hittar något ! :)



Mammabloggkryssning .

2011-06-21 @ 16:34:00
Såg att det är lite folk som har börjat boka mammabloggkryssningen och det vore ju faktiskt lite kul att åka iväg . Är det någon mer som är sugen , så kanske man kan bli några stycken som åker ?

God morgon !

2011-06-21 @ 08:11:00
God morgon !

Herregud vilken snäll tjej vi har , tio timmar (12 för henne , 20 - 08) i sträck blev det i natt . Men det behövs nog , eftersom hon är så vaken på dagarna . Sen har hon själv tagit bort en sovstund på förmiddagen , så nu sover hon bara en gång per dag istället för två . Men de ska ju ha ungefär 14 timmars sömn per dag när de är 10 månader , så vi får väl vara nöjda över att det sköter sig självt så bra .

Nu ska vi få i oss lite gröt och göra oss redo för dagen . Ska ner en sväng till Sandra på kaffe , så jag hoppas att jag träffar resten av tjejerna då också . Sen ska jag och Tova iväg och fixa lite , hoppas det blir som vi vill nu ! :)



Helgen , dagen och kvällen .

2011-06-20 @ 21:00:30
Hej hej hej !

Jaa , då ska man komma ikapp lite igen då .. :)
Efter mat och jobb i lördags så gick jag upp till Sandra för lite tillfixning och senare gick vi upp till Paulina som hade tjejkväll . Var nästan bara roligt hela kvällen , och det var skönt att få komma ut lite för en gångs skull . Tyvärr blir det alltid något skit av att festa på hemmaplan , så det misstaget gör jag inte om igen !

Igår var jag mest trött , men vi åkte hem till Petterssons och åt lite pizza och kollade på Änglagård 3 . Sonny åkte iväg och körde lite cross , så vi tjejer passade på att sova lite då . På kvällen var det alla sorters onyttigheter och film hemma hos oss .

Idag har Tova och jag vart runt och hälsat på lite hos folk . Haha pappa är så gullig , han hade köpt de minsta crocsen jag någonsin sett ! Perfekt nu när hon bara går och går .

Nej , nu ska jag vika tvätt och kolla på CSI !



Staketbygge .

2011-06-18 @ 15:24:16

Tänk så bra det är att hjälpa Petterssons , man får så himla god mat då ! Blir en av mammas grymma pastagrytor idag , lite asien- inspirerad . Blir perfekt att ladda upp med det inför ett ryck ute i trädgården !

Har precis vart och lämnat iväg Tova till hennes moster , vill inte att hon ska gå runt här bland massa spik och verktyg . Så nu är hon förmodligen nere på IP och kollar på fotboll och äter korv . Gohjärtat mitt <3

Nej , om man skulle ta sig ut och se till att det blir något staket :)




Inte riktigt som det var tänkt ..

2011-06-18 @ 13:06:46

Nej , det blev ju inte riktigt som planerat igår .. Hade en plånbok på vift , så jag var utan leg . Kände mig lagom patetisk , sitta hemma en fredagkväll helt fixad utan att göra något . Haha , fyfan det var helt värdelöst . Men det kommer fler helger ! :)

Ikväll tänker jag iallafall gå till Thessan och ha lite ballehäng med vin och prat , sen får jag se om man går vidare till tjejfesten .

Nu är vi hos Petterssons och fikar morotskaka och bygger staket till altanen , men jag tycker inte som alla andra så nu ska jag ut och få de att ändra åsikt .

Puss !

Ikväll smäller det !

2011-06-17 @ 14:30:15
Nu har jag och Tovisen precis fått i oss lite pasta och qourngryta och nu sitter vi och mysleker lite medan pappan är ute och skruvar cross .

Det bästa med den här dagen är att det äntligen har det blivit fredag ! Är redan nyduschad , nyäten , nyhandlad (kläder & dricka) och snart ska jag göra mig nyfixad . Snacka om att man uppskattar utgångar mer nu när man gör de mycket mer sällan än förr i tiden . Sen att det är premiär för mig ikväll gör ju inte saken sämre :)

Känner mig lite stressad trots att det mesta är klart .. Har blivit ett par vändor till Tierp , så det är väl därför .. Aja , nu ska jag åka och lämna en volymtång till Thessan .

Tacotorsdag .

2011-06-16 @ 22:11:59
Imorgon är det freedag , och imorgon ska jag ut för första gången sen jag blev mamma ! Det blir käk , någon uteservering och sen krogen . Kan inte bli annat än lyckat !

Just nu sitter jag och mår lite illa , svepte en drickyoghurt och det var inte så himla smart .. Var nog fortfarande mätt från tacon tidigare idag .. Men nyfärgat hår har jag i allafall !

Det var väl allt jag hade på hjärtat , såå .. Godnatt ! :)

Bilbingo med Thessan !

2011-06-15 @ 19:25:28

20110615497 (MMS)

Bilbingo med Thessan !

Barnmat , fiskrecept .

2011-06-15 @ 16:31:11
Eftersom Tova har börjat rata barnmatsburkarna så har vi gått över till endast hemmagjord mat . Vi har gjort mycket själva redan innan , men nu lär allt göras själv . Mycket bättre tycker både vi och Tova , då vet vi vad det är hon äter !

Idag så var det jag som stod för maten och det blev en variant av fisk i ugn . Det blev väldigt uppskattat , och det är så himla roligt att göra mat åt Tovisen för hon älskar när det smakar ordentligt . Vitlök är en stor favorit , kanske därför hon knappt har några myggbett ? :)

Är inte så bra på att laga mat efter recept , för då ska jag alltid göra det överseriöst så jag går mycket efter känsla .

Här har ni på ett ungefär hur man gör (använde en stor oval form så det blev till matlådor)

3 stora filéer av någon sorts fisk . Gärna färsk .
2 matlagningsgrädde .
En lök , ett gäng potatisar , sötpotatisar , morötter , vitlök & palsternacka .
Färska kryddor .

- Lägg olja i formen & i med fisken . På med lök , vitlök , peppar och det ni känner för . Inte salt såklart . Ställ in det i ugnen på 225 grader medan du hackar upp rotfrukterna , så det gottar till sig lite .

- Ta ut fisken , koka upp rotfrukterna och lägg i dem i formen . Häll över grädden , i med färska kryddor till exempel basilika , rosmarin , vitlöksgräs .

- Ställ in allt långt ner i ugnen och låt det stå där tills det "ser bra ut" .

Sen är det klart ! Tova gillar som sagt när det smakar mycket , så man får krydda efter egen smak . Till mindre barn kan man ju koka alla delar och mosa , och till mig som vuxen så saltade jag allt i efterhand . Gott var det ! :)

SMS-inlägg

2011-06-15 @ 11:34:58

20110615492 (MMS)

Hälsar på morfar på jobbet !

Liten blir stor <3

2011-06-14 @ 23:04:16
Underbara lilla Tovisen kämpar på och är så himla duktig . För några veckor sen började hon vågad sig på att gå mellan soffan och vardagsrumsbordet , men det har "bara" vart två - tre steg . De två senaste dagarna har hon gått hur långt som helst , och snart sitter det nog ! :) Känslig som man är (när hon började krypa grinade jag hur mycket som helst av lycka/stolthet) så kom det lite glädjetårar idag med .

Vår lilla älskade tjej , om du bara visste hur lycklig du gör oss .


Bikinipanik .

2011-06-13 @ 09:28:05
God morgon ! Vad konstigt det kändes att sova hemma i natt ! Inget jag saknat direkt , det är ju så grymt jobbigt luft i lägenheterna här .

Skulle vilja åka iväg och bada lite , men när jag tog premiärdoppet för någon dag sen så insåg jag att jag inte har en endaste bikini kvar . Den jag hittade på var aalldeles för liten , så man kanske skulle ta sig till stan och köpa sig några nya ? Men först ska jag nog försöka få ihop en kaffedate med någon .

Haha just ja ! Tova klättrar upp och ner från saker helt utan problem och inatt sov hon med oss , och i morse när jag vaknade så satt hon nedanför vår säng och lekte helt för sig själv . Sen har hon fått in snitsen att komma upp i soffan och på vardagsrumsbordet , superduktigt av henne men jag är ju livrädd att hon ska trilla ner och slå sig .

Nu ska jag ordna lite grötfrukost åt oss !

Guldhelg !

2011-06-12 @ 22:03:54
Som vanligt så har inte mobilbloggandet fungerat som det ska , men det kanske dyker upp så småningom ..

Ja , då var helgen över och medan Sonny är på väg till Bennys för att hämta hem lite mat så kan jag ta en liten uppdatering . Igen .

I fredags åkte vi iväg till Sätra och hälsade på Sussie och tjejerna , hade tur och fick träffa Johanna och hennes tjejer också . Passade på att mysa lite med minstingen Tyra , sen åkte vi alla iväg till Valbo . Blev bara en snabbvända , det var så sjukt klibbigt och jag hade verkligen ingen lust att prova kläder då . Hittade iallafall en tröja och lite kläder till Tova .

Lördagmorgon drog vi iväg till Stockholm för att fira nyblivna 20-åringen Jennifer . De bjöd på otroligt god mat , fika och dricka . Sen var det så kul att få träffa alla andra , och så hade jag sån lyx att jag fick mysa med Ida som är det senaste tillskottet i famlijen . Det var verkligen en toppendag , trots att man var helt slut av värmen . För att få ut så mycket tid som möjligt med varandra så sov vi kvar .

Har haft en grymt mysig helg som avslutades med lite fiske ! Haha , känns som att man har blivit värsta fiskenörden men det är skönt på något sätt . Så länge jag slipper få fisk är jag nöjd !

Nu ska jag vänta in Sonny med maten , sen ska vi ha en sen middag framför en film . Godnatt !

Planer & härligheter !

2011-06-08 @ 20:02:01
Hm , verkar som om mobilbloggningen lever sitt egna lilla liv . Funkar som den ska gör den ju iallafall inte !

Det är så sjukt mycket bra grejer på gång nu så jag vet inte ens vart jag ska ta vägen ! Visst , det finns några personer jag är så fruktansvärt besviken på , men det är inget jag lägger ner någon större energi på .

Lite av det som är på gång , som jag kan prata om är Stockholm i helgen och fira Jennifer som fyllde 20 igår (GRATTIS GRATTIS!) sen är det världens bästa Uppsala den 17:e med snyggtjejerna , håret ska fixas och seen är det bara hemlisar kvar ! Kommer bli galen , vill bara att allt ska hända NU NU NU ! :)

Nu ska jag ta en dusch , hänga lite tvätt och sen ska det grinas till Livet på BB !


Invigning & BVC .

2011-06-07 @ 09:39:16
Såå , nu är golvet på altanen klart och invigt hos Petterssos ! Blev grillat , potatisgratäng , rabarberpaj och ett glas rosé igår och idag blev det en rejäl frukost på den . Här kommer vi nog spendera en hel del tid :)

Idag är det BVC för Tovisen , 10 månaderskontroll . Vilket betyder att det bara är två månader kvar sen fyller hon ett år .. Trodde väl aldrig att tiden skulle gå så här fort !

Efter BVC ska vi iväg till Uppsala och köpa grejer till altanen . Skönt att ta en liten paus ifrån solen :)

Dag 2 .

2011-06-05 @ 17:01:57


Snart får vi skruva trall !

Stackars Sonny då . Istället för scones so...

2011-06-05 @ 09:12:02

20110605484 (MMS)

Stackars Sonny då . Istället för scones som mamma tänkte göra , så fick han det här . Det är bra att sova hos Petterssons .

Sommarliv .

2011-06-04 @ 16:40:36
Har haft heelt okej anledningar till varför jag inte uppdaterat . Vädret är ju en av dem ! :)

Fortsätter väl där jag var sist .. Tony och Kerstin kom till oss i onsdagskväll och då blev det bara en liten snabbis vi hann träffas , men de sov ju som sagt kvar så vi hade hela torsdagsförmiddagen på oss att umgås . Sonny var inte ledig , så när han gick och jobbade och Källgrenarna åkte vidare till prästbricken så åkte Tova och jag iväg och fiskade med hela härliga gänget (minus sandra med hund och anna med barn)

Igår när vi vaknade så packade vi och gjorde oss färdiga för att åka iväg till Tony och Kerstins landställe - prästbricken . ÄLSKAR att vara där , blir så himla lugn och det finns inga måsten . De hade köpt en pool till Tova (och resten av barnen) och det var nog räddningen för vi hade 40,9 grader på dagen . Mot kvällen fick vi god mat , sen var alla helt slut av värmen så det blev en tidig kväll .

Imorse gick vi upp runt nio , och Tova ville självklart bada mer så efter frukosten blev det ett dopp till medan farfar och pappan fixade med växhuset . Blir så snyggt , de byter ut de gamla aluminiumbjälkarna till trä , så nu ska det hålla bättre .

Nu är vi hemma hos Petterssons och kollar in altanbygget , det kommer bli kanonfint ! Tova och jag är inne och vilar oss lite från sol och värme , men snart ska vi nog ut och busa i poolen här hemma . Badbollen min :)

110601 .

2011-06-01 @ 20:35:18
Vart tar dagarna vägen ? Jag vill att det alltid ska vara så här :)

Började med en långpromenad med Tovisen , Sandra och Rambo imorse . Grymt skönt , förutom att vi blev attackerade av fiskmåsar som vaktade sin bebis . Så det blev en liten joggingtur också :) Sen var det fika i lekparken , lunch och Bettymys hemma hos mamma , kramkalas med mormor , handling , kvällsfika och nu väntar vi in Källgrenarna !

Vi ska ha kvar Tony och Kerstin hos oss ända tills imorgon , så när Tova vaknar ska hon få mysa med de heela dagen ! :)


Namn: Sandrah
Ålder: 24
Bor: text
Civilstånd:
Sambo
Bloggar om: Hej ! Det är jag som är Sandra , mamma till Tova som kom till oss 100808 och sambo med hennes pappa . Just nu lever jag ett riktigt härligt mammaledigt liv och ni kan följa oss i vår vardag med allt från babysim till våra små äventyr . <