Ursäkta röran !

2011-03-31 @ 13:50:38

Bloggen är under lite förändring , så det kommer vara en katastrof här en liiten stund till .

Mums .

2011-03-30 @ 15:15:20

20110330302 (MMS)

Mums .

Mobilblogg . Vad vi har längtat efter att ...

2011-03-30 @ 13:37:48

20110330301 (MMS)

Mobilblogg . Vad vi har längtat efter att få komma ut !

Min lilla hemlis ..

2011-03-29 @ 20:52:34
Det är väl ingen hemlis längre , eftersom folk redan börjat prata om det :) Meen , vi letar hus ! Har vart och kollat på ett hittills , men det var ju bara massa fukt och ofärdigt överallt . Så det huset blir det inte (vill inte hänga ut någon , så därav säger jag inte vilket hus) Vill inte lägga ner för mycket tid på en rust heller , och absolut inte på ett hus som inte känns så bra . Nu i veckan ska vi vidare till ett annat , liite litet kanske - men känner vi att det är rätt , så är det.

Jag och Tova har spenderat kvällen hos mamma , men nu är vi hemma och Tova somnade för en stund sen och jag hoppas hon får en hel natt utan massa hostningar . Jag ska nog dra i en hårinpackning och käka godis .

På tal om godis , det här är sista onyttighetsdagen ! Ska bara ta bort allt onödigt i veckorna , äter ju nästan bara på ren vana nu . Katastrof .





hemma .

2011-03-29 @ 12:56:20
Det blev bara hemmamys idag . Vi somnade om , så mamma och Felicia fick åka själva till Uppsala . Inte för att det gjorde så mycket , vi behöver nog vara hemma och ta det lugnt någon dag till eftersom vi inte är så mycket bättre . Har hunnit tvätta soffklädseln iallafall , behövligt efter Tovas kräktid :)

Lillhjärtat .

Myskläder från Katvig och Me too som gäller idag .

Hemligheter .

2011-03-29 @ 08:03:00
Vi har ju lite hemliga grejer för oss just nu , som bara några få vet om . Det är lite som ska fixas innan vi helt kan "komma ut" med det (ingen bebis :)) Det är huur roligt som helst , iallafall för oss och det kommer fortsätta så en period .

Ska åka iväg till Uppsala med mamma och Felicia nu , så tar vi hemlisen sen ikväll när vi är hemma igen . Bra så ? :)

Kvällstanke , avreagering .

2011-03-28 @ 21:30:51
Ibland bryr man sig alldeles för mycket . Man vill bara väl , inte vara den "som vet bäst" som man lätt kan bli stämplad som . När folk gör idiotiska val , och när andra försvarar det , folk som borde veta bättre , då blir jag bara så less .. Man behöver inte bete sig som en barnunge och göra det ändå , bara för att protestera utan man kan väl iallafall försöka lyssna lite och förstå hur ja tänker och känner ?

Jag har "bara" vart gravid en gång och har "bara" ett barn . Jag tror inte att jag kan allt för jag lär mig med tiden precis som alla andra , MEN jag har fått fruktansvärt mycket erfarenhet ändå . Det kommer de blivande mammorna märka sen (pappor också för den delen)

Vill man inte bete sig som en vuxen , nej gör inte det då .

sjukling .

2011-03-28 @ 18:41:48
Har precis haft mamma , pappa och Felicia här på lite fika . Hade tänkt att träffa Sandra en sväng , men det känns inte som att Tova är redo för det än .

Tycker så himla synd om lillplutten fast det verkar inte påverka henne mer än att hon vill sova mer än vanligt . Jag tog in täcken och kuddar och bäddade i ordning i soffan så får hon ligga där och sova , har lite bättre koll då så slipper jag springa in och störa och kolla andningen hela tiden .

Någon som har några husmorstips eller så på hur man får en slemhosta att släppa och hur man underlättar för barnet ? Har redan pallat upp sängen och gjort om badrummet till en ångbastu . Något mer man kan göra ?

Trött liten tjej <3

Sommartid .

2011-03-28 @ 14:09:14
Sommartiden är inte att leka med , klockan känns inte att vara det den är ! Igår när vi satt och tittade på tv så tänkte jag att det var perfekt att ta en eftermiddagspormenad och passa på att avsluta på ICA . Men det var bara det att klockan redan var sex och affären hade stängt .

Nu skulle jag ge Tova lite mat och märkte att klockan var två och vi har inte ens kommit ut ! (Sonny gick iofs upp med Tova imorse , så jag har inte riktigt kommit igång med dagen än. )

Jaja , blev lite päronyoghurt till Tova då hon fortfarande är hostig och inte har någon vidare aptit . Då får man göra sådant som är lätt och hon tycker om :)

Päronyoghurt :

Enkelt och snabbt . Skala och mixa ett päron , ha i några matskedar naturell mild yoghurt (gärna ekologisk) och rör om . Klart ! :)

Måndag .

2011-03-28 @ 12:38:58
Ny vecka , nya tag ! Tänkte att jag ska sätta igång ordentligt med träningen nu , vägarna är ju snöfria så nu finns det inga bortförklaringar längre :) Sonny är ju så duktig med sin träning , och allt blir lättare om man är två som kan pusha varandra .

Igår fick vi finfrämmande av Tony och Kerstin som kom förbi efter en helg på deras lantställe . Tova fick jättefina saker av dem , ett par mysiga tossor och en klänning från lego som blir perfekt till sommaren !

God morgon !

2011-03-27 @ 08:03:15

Sitter uppe och äter frukot (som är det bästa med att sova borta) med en liten busa som har kommit på att man kan skaka ur allt ur sin pipmugg . Får nog städa lite innan mamma kommer hem :)

Men hur är det nu med klockan ? Nu är den 08.00 för mig , men är den egentligen 09.00 nu eller 07.00 ? Måste nog kolla upp det .

 

Ligger i soffan hos Pettersons , allt är n...

2011-03-26 @ 21:28:48

Ligger i soffan hos Pettersons , allt är nersläckt (vi fuskade med tv:n) och jäser . Fick supergod mat tidigare ikväll , och nu har vi precis ätit mina små miniblåbärspajer :) Vi blir kvar här i natt så vi slipper böka iväg med Tova mitt i natten , så det blir fortsatt mys här resten av kvällen .

helgmys .

2011-03-26 @ 16:58:02
Sitter hemma hos mamma och Stefan efter en förmiddag med grillning ute i solen med ett skapligt gäng. Solen måste ha tagit bra , för det bränner ordentligt i kinderna :)

Eftersom Tova bara vill stå nu för tiden , så har mamma tagit fram en gammal vagn (lära-gåvagn) som hon springer runt med . Hon förstod redan på första försöket hur man skulle göra , så nu är det bara att införskaffa sig en sån :) Försöker ladda upp en film där hon går med den , men det går lite segt så det får bli när vi är hemma .

Nu ska de sätta igång med maten , och jag ska fixa med efterrätten !

Mobilblogg .

2011-03-26 @ 16:57:36

20110326290 (MMS)

Härliga lördag !

Mobilblogg - Ingen uppdatering idag som ni...

2011-03-25 @ 22:01:37

Mobilblogg - Ingen uppdatering idag som ni kanske märkt .. Men jag har verkligen inte haft någon ork , då min förkylning hade sin topp under natten som var . Har inte gjort allt för mycket heller som har vart så intressant , blev en storhandling på förmiddagen men sen var mina krafter slut . Får ta igen allt imorgon , nu tänker jag slå igen mina blå :)

Nytt nytt nytt .

2011-03-24 @ 20:49:37
Har haft att göra heela dagen , men nu är det skinande rent här hemma . Det är nystädat , nydiskat , nytvättat , nybäddat , nyduschad och nyätet .

Middagen här hemma blev en tacopaj på qourn till mig och en tacogratäng till köttätaren . Fick mamma , pappa och lillasyster på besök så det var perfekt att få bjuda bort lite av pajen så slapp den kastat . Är ju lite väl att göra en paj till en person .

Nu till förändringen jag skrev om tidigare
. Det är min mun ! (inget värre än så , förlåt för besvikelsen :)) Satt och hade tråkigt en kväll och hamnade på en sida och där fanns det typ ett läppstift som skulle öka volymen på läpparna . Funkade det ? Ohja , bilderna visar inte ens i närheten hur det blev senare . Kommer jag använda det igen ? Njaa , det brann ordentligt och så fick jag typ en ankmun som inte var allt för snygg .

Båda är efter-bilder , och de som vet hur jag ser ut annars ser nog bara här en stoor skillnad . Men som sagt , svårt att få på bild , och det blev värre ju längre det verkade :)

Älskade barn .

2011-03-24 @ 14:01:00

Tänk att det låg en liten bebis där inne <3



Här hade jag cirka tre veckor kvar . Underbara bebismage <3

Ecoloco .

2011-03-24 @ 11:32:06

När man är sjuk så får man faktiskt trösthandla lite ..

Förändring !

2011-03-24 @ 10:34:24

Haha , kika in här om en stund så ska ni få se en liten sak som har hänt :)

Annars då ? Mår sämre idag , fruktansvärt ont i hals och lungor plus det vanliga som hör till en förkylning . Tova är det full fart på och hon har rivit ut alla skåp hon har kommit åt . Så så fort Sonny har vaknat får han nog ta en promenad med henne så fixar jag upp kaoset hemma .

Men som sagt , kika in om en stund !

110323 .

2011-03-23 @ 21:46:12
Ingen uppdatering idag , men det har vart lite hemligheter på gång ! :) Nu är det min tur att vara lite lurig , haha .

Mår iaf bra mycket bättre nu , men är sjuukt trött . Känns som att jag halvsover på nätterna så att jag kan höra att Tova andas , är lite orolig nu när hon är så snorig . Hoppas det vänder snart för lillhjärtat , inte för att hon verka lida för det men man vill ju ha friska barn :)

Nu börjar Grey's igen , sen är det sängen som gäller !

Min lilla klätterapa <3

Men ååh .

2011-03-23 @ 11:33:59
Usch , jag mår verkligen inte bra idag . Helt seg i kroppen och ont i halsen .. Tova är snorig och lite nysig , men hur pigg som helst . Hon borde bjuda på lite energi tycker jag :)

Snart kommer mamma hit , då ska jag passa på att duscha och köra hela fix-kitet så kanske man får känna sig lite fräschare iallafall .

Äh , vilket tråkigt inlägg .

Min dag .

2011-03-22 @ 20:48:24
Har haft ännu en kanonbra dag . Började med morgonmys hemma , sen gick jag och Tova till Thessan på lite fika och prat om allt och ingenting . Fick otroligt söta minicupcakes , som var svingoda ! Vi hann med att fika lite glass ute i solen också , inte helt fel .

Sen hamnade vi hos Felicia och Thomas på ännu mera glass , och fick umgås lite med mamma , brorsan , Fia och Åsa . På kvällningen blev det en kort sväng med Sandra och Rambo .. Ja , det var väl i stort sett allt det :)

Har fått reda på både bra och dåliga saker idag , så jag säger som Per Gessle - Här kommer alla känslorna på en och samma gång :)

Men det tar vi imorgon !

Thessans minicupcakes på ballaste kakfatet ! Ärligt snodd från hennes facebook. Klicka på bilden för att komma till hennes blogg .

Mitt lilla monster .

2011-03-22 @ 10:45:53

Jag älskar bodysuits och jag älskar Ej Sikke Lej , och idag älskar jag nelly.com för att de har så snabba leveranser .

Bodysuiten hittar ni HÄR .

Deklarationen ..

2011-03-22 @ 08:38:56
God morgon !

Blir inget babycafé för oss idag , Tova är snorigare än vanlig och jag har grymt ont i halsen .. Det kunde varit värre , men det är ju aldrig kul att inte vara helt 100 .

Har försökt mig på att kolla om jag ska få / betala tillbaka på skatten , men den här datorn VÄGRAR ge med sig , så jag får väl helt enkelt vänta på pappersvarianten .

Nu blir det lite frukost , sen ska vi ut och få i oss lite frisk luft !

Mobilblogg - Har vart i stan hela dagen me...

2011-03-21 @ 22:58:19

Mobilblogg - Har vart i stan hela dagen med lilla familjen . Vi åkte in på förmiddagen för bilens skull och trodde nästan att vi skulle få hämta hem pärlan men de blir inte klok på den , så vi var runt och tittade lite och köpte på oss småsaker som skor , mat och ett jättelager tvättservetter istället . Nu ska jag sova , imorgon blir det kanske en sväng på babycafé !

Mobilblogg - Det tar sin lilla tid , men d...

2011-03-21 @ 12:26:44

20110320257 (MMS)

Mobilblogg - Det tar sin lilla tid , men det är sjukt värt det :) Nu har vi morotjuice , apelsinjuice & äppeljuice till oss och till Tovisen .

Mobilblogg.

2011-03-21 @ 08:49:18
Godmorgon !

Försökte mig på att mobilblogga igår , men det har ju tydligen inte kommit fram ett endaste inlägg .. Får se om de dyker upp någon dag .

Ska försöka komma iväg till stan idag , måste ha nya träningsskor !

Halvbra .

2011-03-20 @ 12:27:42
Suck , ingen bil idag heller ..

Men jag tänker inte låta det förstöra humöret , det blir ju bra till slut (förhoppningsvis) Brödet blev i allafall kanonbra och jag kände mig som värsta hemmafrun :)


Nu ska vi klä på oss och ut i det fina vädret , får nog med mig Sandra och Rambo också .

Barn .

2011-03-20 @ 11:43:00
Tänk hur barn är . De har leksaker i överflöd , men ändå väljer de att leka med det absolut konstigaste sakerna ..



Här hemma gäller de klassiska plastlådorna , kastruller , våra bankdosor , snusdosor och strumpor . Eller ja - allt som man kan bära med sig i munnen :)

Morgonpigga ?

2011-03-20 @ 09:37:56
Nja , det är väl varken jag eller Tova .. Eller Sonny heller för den delen .

Men från den dag vi kom hem från BB har Tova visat sig vara en morgontrött tjej som gärna sover till nio - halv tio . Nu när hon har vart snorig så har det väl vart lite si och så med sovmorgnar , vi har gått upp sju - halv åtta ett par dagar nu men vad skönt det är ändå nu när vi (jag) börjar komma in i det .

Sonny var ju och fixade med bilen igår , men den blev inte riiktigt klar så nu har han åkt tillbaka för - förhoppninngsvis sista fixet (han åkte hem tre inatt bara för att få träffa oss en stund imorse , gull)

Nu ska jag slänga ihop lite bröd , så man får i sig lite frukost !

Sol , sol , sol !

2011-03-19 @ 17:54:51
Vilket väder ! Underbart , och vilken energi man får ! Hur ska det då bli när man ska ställa om klockan ? Det känns som att det kommer vara ljust jämt :)

Har haft en kanondag med Sandra , Rambo och Tova såklart . Vi hann med två små promenader , balkongkaffe och färgning av Sandras hår . Blev röd/svart istället för gul/orange/brun :)

Nu har jag precis gjort iodning en qournburgare , det blir alldeles lagom som middag idag . Hoppas på att få hem älsklingen med en hel bil idag .


Anledningen till att det kom mer snö .

2011-03-19 @ 09:11:28

 

Eftersom det har vart så varmt ett bra tag nu så tänkte jag att det är dags att köpa en våroverall till Tova så man har när det är dags på "riktigt" . Men så fort jag skulle gå och hämta ut paketet , då började det snöregna och sen toksnöa . Blir väl till att köra på vinteroverallen en stund till då .. (Vindfleece från Polarn o Pyret , HÄR )

Helg !

2011-03-18 @ 20:07:22
Vilken lång dag ! Ändå har jag inte gjort så överdrivet mycket .. Hann med en fika hos bror , sen en lunch hos mamma och så tvättning . Kan vara att jag hade tvätttiden på "fel" tid som gjorde att hela dagen blev fel .. Herregud vad ointressant för er att veta :)

Kvällen här hemma har bara bestått av mys med lilltrollet . Sonny har åkt till Gävle och blir borta tills imorgon (fixa bilen) I och med att dagen har känts så lång så tog jag och Tova och gjorde oss kvällsklara vid sextiden , sen har vi tittutat , ramsat , sjungit och killats . Underbar kväll med skrotan , och nu har hon precis somnat för natten . Mamma hade Tova någon timme på dagen så då passade jag på att åka hem och städa med allt vad det innebär , så jag behöver verkligen inte göra NÅGONTING alls .

Hoppas ni får en bra kväll !

Taggtävling .

2011-03-18 @ 12:36:00
Just nu är jag med i en tävling som ECOLOCO anordnar . Gilla Ecoloco på Facebook, sen så taggar du dig i den bilden på det du vill vinna .


God morgon !

2011-03-18 @ 09:14:19
Snorigt , snorigt , snorigt .. Har en tokförkyld liten tjej som trots nysningar och rinnig näsa har humöret på topp . Själv är jag inte superdålig , men har däremot reagerat lite på färgen från ryggtatueringen .

Gjorde en riktig vitaminfrukost åt oss båda . Har alltid olika sorter av frysta bär hemma , så istället för neutral gröt så varvade jag gröten med puré av bären . Själv tog jag det som blev över och mixade med lite mjölk och quinoaflingor , gott gott :)

Nu ska jag fixa iordning mig lite medan Tova vilar lite .

En tanke ..

2011-03-17 @ 22:06:20
I dagens samhälle är allt så viktfixerat , det går nästan inte att komma ifrån . Vi har väl mer eller mindre blivit vana när det gäller bantningskurer , storlekar osv .. Sen ska det jämföras ! Antar att det är vi tjejer som är värst när det gäller vikt (killar jämför väl muskler :) )

Nu när jag har fått barn så har jag börjat märka att vi redan för över det på våra barn ! Det ska kollas kurvor , jämföras , och ojsan hejsan - din lilla bebis väger minsann 300 gram mer än vad min gjorde när hon var lika gammal . Ena barnet är en knubbis för "mamman har grädde i tuttarna" (som jag fick höra tills jag bara ville spy) , och den andra äter och äter men väger lite ändå .

Är det någon som får barn och då ska det självklart frågas om vikt och kommenteras "oj oj vilken tjockis, nejmen vilken liten en " Så länge våra små mår bra , då ska vi väl bara vara nöjda ? :)


Det här var bara en tanke som slog mig lite såhär på kvällskvisten , och är väl inte alls så allvarligt som man kan få den till . Nu ska jag krypa ner och gosa med bebis och sambo <3



En strumplåda .

2011-03-17 @ 15:00:01



Fick precis hem en liten låda från Trumpette med 6 par halkstrumpor i olika färger . Perfekt nu när lillan vill stå mer än sitta :)

Tatuering <3

2011-03-17 @ 08:41:17

Nu har jag mitt lilla hjärta på kroppen resten av mitt liv .

Fixade den jag har på ryggen , men jag har ingen bild på den än då den måste få läka klart först . Det är inte jättestor skillnad , bara färgerna och ena blommans form .

Gimo INK .

2011-03-16 @ 20:33:20
Sådär , nu har jag och Sonny "äventyrat" färdigt ! Det var en varsin tatuering som skulle ordnas . Jag skrev Tova vid handleden , sen fixade jag till blommorna jag har på min gamla tatuering på ryggen . Sonny började bygga på en tatuering på benet , sjukt snygg !

Bilder kommer imorgon , de är lite svullna och fulla med salva nu :)

God morgon !

2011-03-15 @ 09:06:03
Här hemma gjorde vi morgon vid halv åtta idag , lite tidigare än vanligt men det är nästan bara skönt . Dumt att sova bort hela dagen , helst nu när det börjar vara så fint väder ute .

Nu sover liten , hon är väl ovan med att gå upp "tidigt" . Ska vänta på att hon vaknar så vi får i oss lite frukost , sen blir det den dagliga promenaden med Sandra och Rambo :)

Längtar tills imorgon !

Ha en bra dag !

Grymt !

2011-03-14 @ 22:28:58
Åh , det har vart en sjukt bra idag och resten av veckan kommer vara minst lika bra ! På onsdag ska jag och Sonny iväg på äventyr och på torsdag ska jag få träffa Elenor igen , en tjej som jag inte träffat på 13 - 14 år .

Nej , nu ska jag gå och lägga mig och smälta dagen . Livet är ju verkligen underbart ! :)


Min lilla rockbebis . Morbror kan handla kläder han !

Nystart .

2011-03-14 @ 11:50:13
Hej !

Nu är jag tillbaka , för .. Ja vad är det , 100:e gången ? :) Nu håller vi tummarna att den här ska funka som den ska , det ska väl inte vara så svårt tycker jag .

Har hänt en hel del sen sist , så jag ska ta och fylla upp med lite inlägg senare när inte Tova är vaken (hon står mer än vad hon sitter/kryper nu så det är fullt upp här hemma)


Namn: Sandrah
Ålder: 24
Bor: text
Civilstånd:
Sambo
Bloggar om: Hej ! Det är jag som är Sandra , mamma till Tova som kom till oss 100808 och sambo med hennes pappa . Just nu lever jag ett riktigt härligt mammaledigt liv och ni kan följa oss i vår vardag med allt från babysim till våra små äventyr . <