Phew !

2011-05-31 @ 21:42:02
Vilken dag ! Härligt väder , och det är väl tur att man har spenderat hela dagen utomhus för det verkar bli lite mörkare på himlen nu ..

Ja som sagt , vi har bara vart ute idag . Nästan . För imorse när vi vaknade och kollade ut så trodde jag att det var "dåligt" väder , för det blåste ju så mycket . Sen någon timme senare gick jag ut på balkongen och fick mig en rejäl chock - 34 grader ! Det var bara att packa väskan och ta sig ut , fanns ju ingen anledning att vara inne :)

Blev lite bad hemma hos Petterssons , sen tog vi en sväng förbi pappa på vägen hem . Ditte har gjort en superfin sak som passar oss perfekt ! Ni får se när jag har tagit hem den :)

Sen har jag värsta planerna och jag är så peppad och taggad ! Hoppas allt går som jag vill , för det är verkligen något jag vill ! Åh , längtar !

Underbara dag , underbara liv <3

2011-05-31 @ 16:21:50

20110531479 (MMS)

Underbara dag , underbara liv <3

Gratis träning & klänningar .

2011-05-30 @ 18:40:58

Är heelt slut nu efter att ha kämpat med gräsklipparen som inte alls ville samarbeta .. Men jag får väl se det som gratis träning !

Mamma och Tova är och hälsar på min faster och jag ligger på soffan och återhämtar mig . Letar efter långklänningar , för i år SKA jag ha en . Var så nära förra året , men då fanns det inte lika många varianter som i år . Tänkte även ha en långklänning på Mias och Pelles bröllop (som jag förövrigt längtar ihjäl mig till !)

På bröllopet vill jag ha en i massa starka färger eftersom man förhoppningsvis har hunnit bli lite brun tills dess . Såg en på lindex , men om någon vet vart det finns fler snygga klänningar , säg till !

Den här gamla godingen från hm hade vart kanon


Vanliga vardagslångklänningar har jag inga problem med att hitta , det är snarare tvärtom . Finns så många fina , och jag vill ha allihopa !


Katastrof !

2011-05-30 @ 16:01:07

Har inte vart så aktiv på senaste och kan väl inte lova någon jätteförändring , det är ju så skönt att vara ute !

Ett litet försök ska man väl ge det , så vi kör en liten uppdatering på helgen . Fredagen var bara lugn , åkte iväg till Sandviken och hämtade en liten båt och sen var vi hem till Petterssons en stund på kvällen så Sonny kunde fixa iordning sina fiskegrejer .

På lördagen åkte Sonny iväg på fisketävling och jag spenderade dagen med tjejerna och så fick vi träffa Jonathan en stund . Underbara unge <3 Kvällningen bestod självklart av fotboll , och jag försökte få Tova att kolla en stund men hon gav upp och somnade .

Igår var det ju morsdag och vi blev bjuda på middag hos mamma . Det bjöds på en sjuukt god paj med lite såser och sallad . Sen blev det en minst lika god tårta till efterätt . Morsdagpresenten från Tova var en burk till kaffepulver och en stor tavla med mig , Sonny och Tova på .

Nu är jag hemma hos mamma och har ätit lite rester från igår . Har suttit ute med tjejerna och barnen idag så nu är jag helt bränd i ansiktet . Man tänker ju inte på att solen tar när det blåser ..

Nej , nu ska jag vara lite hjälpsam och gå ut och klippa gräset !

Dagen .

2011-05-28 @ 17:06:42

Tråkväder = mysväder !

Sonny är borta på fisketävling idag , och eftersom mina planer inte blev av så gick jag och Tova iväg till mamma imorse och åt lite frukost ihop . Sen har dagen bara gått , hann med en tacolunch ihop med mamma och sen åkte vi iväg till Felicia och Thomas där det bjöds på cupcakes som hon och Becca hade gjort igår .

Sen åkte mamma iväg och jobbade , men jag och Tova blev kvar så slipper vi sitta uppe i lägenheten . Det blir lite konstig luft i lägenheten när det är sånt här väder .

Snacka om ett tråkigt inlägg .. Nej , ska nog ta en sväng ner på golvet och leka med Tovisen lite .

Ändrade planer .

2011-05-27 @ 10:15:00
Haha , ja det blir aldrig som man tänkt sig . Det är så skönt med att vara mammaledig , man kan bara åka iväg och göra precis det man vill , när man vill . Så det gäller väl att passa på medan man kan :)

Nu ska jag och Tova få i oss lite frukost , sen åker vi iväg till stan med hennes mormor . Det känns ju faktiskt lite roligare än att städa .

God morgon !

2011-05-27 @ 09:18:01
Tänker INTE klaga på vädret idag , det känns faktiskt skönt att det regnar för då kan man bara vara hemma (eller iaf inne , eller sitta i en bil) utan några måsten på att vara ute . Så idag ska vi bara mysa , kanske städa undan lite smått .. Packa lite inför morgondagen lär vi göra också , för då ska vi iväg !

Katten har fått ett nytt hem nu , så nu hoppas vi att den kommer trivas där den hamnar . Skönt för katten och skönt att pappa och Ditte slipper ha så dåligt samvete över att de inte kan ta in honom .

Katt söker hem !

2011-05-26 @ 15:14:07
Har precis fått i mig en lite sen lunch efter att ha spenderat hela förmiddagen ute i solen med fintjejerna . Blev romanasoppa , finns inget godare ! Lätt att laga , man blir lagom mätt och så finns det alltid över :)

Sonny åkte precis iväg med Tova för att fixa lite inför sin fotbollsmatch , typ benskydd osv .. Så jag ska väl försöka ta mig en sväng med dammsugaren och vika lite tvätt .

Behöver lite hjälp också ! Finns det någon i tierp/gävle/uppsala-området som kan tänka sig att ta sig an en liten katt på 9 månader ? Kanske någon som bor lite ute på landet ? Katten är hemlös och försöker bosätta sig hos pappa , men varken han eller hans fruga kan ta åt sig fler då de redan har ett litet gäng . Så snälla , snälla , hjälp oss att hitta någon som vill ta hand om honom !

Grattis !

2011-05-25 @ 09:36:53
Stort grattis till Maria och Johan som har fått en liten Albin !

Är mycket bebisar som har fötts på senaste , och många som är beräknade till slutet av året . Det får ju en själv att tänka tillbaka till den absolut första tiden man hade på BB (även om det bara är nio månader sen :)) Det var så fruktansvärt mysiga dagar och allt var så nytt , samtidigt som man bara ville hem och börja sitt nya liv på riktigt .

Nu , nio månader senare känns det som att man alltid haft barn och jag är så tacksam för varje dag jag har med min lilla familj . Längtar redan tills det är dags för Tova att bli storasyster <3

Ska äta lite frukost med min lilla tjej nu , sen ska vi vidare till Anamaria och hennes Filippa på lite fika !




SMS-inlägg

2011-05-24 @ 17:48:34

20110524453 (MMS)

Dåligt med uppdatering , men började dagen med en frukost hos mamma sen kom Tovas farmor och faster hit . Nu har jag och Tova precis tagit ett långbad , så nu ska jag läsa dagens tidningar :) Rosorna fick jag av världens bästa sambo tidigare idag .

Fullt upp .

2011-05-22 @ 18:37:48
Haft en lugn dag , men har ändå hunnit med en hel del . Började med att inviga Tovas lillpool hos Petterssons , och det var något som verkligen uppskattades ! :)

Sen fick Tova vara kvar där medan jag åkte hem och såg till att badkaret åkte ut . Lite synd , men jag har hellre tvättmaskin än badkar . När det var ute så satte jag igång att städa rent hela badrummet , så nu är det kliniskt rent där inne . Det enda som fattas nu är en slang så vi kan dra bort vattnet , sen är det bara tvätta och köra ! Helt sjukt att man kan vara så glad över en tvättmaskin :)

Sonny och gänget är ute vid båten - som vanligt , Tova somnar nog när som helst med tanke på att hon knappt sovit något på dagen och då tänkte jag passa på att göra lite bröd . Känner att jag måste göra något , det kryper i hela mig !

Det får vara allt för idag , puss !

Kan inte sluta lyssna .

2011-05-21 @ 17:32:35


De här borde ju ha vunnit , man blir ju så sjukt bra humör . Nu ska jag börja fixa iordning lite inför kvällens middag - hemmagjord pizza !

Jack Sparrow Cupcakes .

2011-05-21 @ 16:30:00

Lördagsbakning .

Skoproblem !

2011-05-21 @ 14:09:16
Har haft ett litet problem nu ett tag .. Sommarskor/läragå- skor till Tova ! Jag har letat överallt och eftersom hon är i ett stå- stadie och kanske snart går så kan jag inte ha ballerinor på henne för de skulle hon bara ta av sig . Sen är det nästan bara finskor som finns till tjejer , men de skulle ju inte "passa" om hon har vanliga kläder på sig .

Men för någon dag sen berättade Mia att de köpt PAX- skor till Jonathan så igår när jag åkte in till stan för att hämta tvättmaskinen , tänkte jag passa på att köpa sånna skor till Tova . Letade upp skorna och hittade ett par jättefina vitrosa som jag verkligen ville ha . MEN , de fanns bara från storlek 19 . Tova har 17 , så skulle jag sätta på henne 19- skorna skulle de bara vara ivägen .

Att det ska vara så svårt ! Blev en snabb vända in på HM , det fick bli ett par enkla rosarutiga som får duga sålänge .

Sen tog jag de här två :


Men ååh ..

2011-05-21 @ 10:00:00
Kollade efter en bild längre bak i bloggen , och då såg jag att ännu fler mms- inlägg inte fått med sig någon text . Som mascaran . Ville bara säga att det är den sämsta jag vart med om . Någonsin .

Solskydd !?

2011-05-20 @ 11:15:00
Är så himla rädd för solen när det gäller Tova , och vi har både parasoll och en extrasufflett till vagnen men den extragrejen kan man inte ha när det blåser för då åker den bara av . Har hittat bra solskydd till vagnen här axelida.com , men hon kommer ju bara dra av det .. Den HÄR tänker jag nog däremot köpa ..

Alltså , nu är det inte så att jag bara låter henne vara skyddad för lite sol mår hon ju bra av - men all "onödig" sol försöker jag låta bli .

Hur är det egentligen med typ solskyddsfaktor ? Får barn under ett år ha det ? Det står så olika överallt , och när värmen och allt badande väl kommer igång kommer Tova iallafall vara minst 10 månader . Självklart tänker jag ju inte ha det på händerna så att hon får i sig det och jag kommer ju inte låta henne vara i solen mer bara för att hon har solskyddsfaktor på sig .

Ähh , nu lät det här värsta överdrivet men jag är inte så besatt som det kanske låter och jag hör gärna hur ni gör . Vill ju bara det bästa för henne :)


Jonathan & Tova <3

God morgon !

2011-05-20 @ 08:48:17
Gjorde ett försök att gå upp direkt idag när jag och Tova vaknadelite efter åtta (utan ordentligt morgonmys , buhu :( ), men efter en flaska välling och lite lek så tyckte Tova att hon skulle sova lite till . Förstår henne , det är så ju så skönt :) Men jag ska låta bli att somna om idag , kanske sover lite väl mycket och det är kanske det som gör mig så trött ? Det återstår att se !

Vad händer idag då ? Ska hämta tvättmaskinen eftersom jag var så duktig och glömde kvittot igår , men först ska jag boka en tid och tvätta klädseln till båten . Det luktar så sjukt illa så det vill jag inte ha in i lägenheten .



- Och du , fastän du inte skriver något namn så fattar man . Jag är inte dum i huvudet .

Herregud vad nöjd jag är med nya bilstolen...

2011-05-19 @ 18:22:31

Herregud vad nöjd jag är med nya bilstolen , Tova ser ut att sitta som en kung (prinsessa) Sitter just nu i bilen på väg hem från stan där vi storhandlat och köpt lite grejer till båten . Båtgrejerna ligger på taket och därför lär vi köra typ 60 hem så jag har gryymt tråkigt här bak i bilen , så ge mig lite tips på bloggar som jag kan fördriva tiden med :)

Inte mitt fel !

2011-05-18 @ 22:08:23
Tänker tröstshoppa åt Tovisen , det behöver jag ..

Klickbara . Allt från Polarn o Pyret .

 

Hur det ligger till .

2011-05-18 @ 21:49:51
Har vart så sjukt trött de senaste dagarna , helt utan anledning men nu känns det som att det håller på att vända !

De senaste dagarna har inte vart så speciellt intressanta att skriva något om heller . Har skruvat ihop lite nya möbler , fått en tvättmaskin av pappa (guuld värt) och stört mig på folk (som gör dumma val , eller helt enkelt inte bryr sig) Herregud vilket otrolig meningslöst inlängg , men nu vet ni att jag lever ! :)

Tur att jag har min underbara familj , ni får mig att må så bra !

Mobilblogg - Det har vart en låång dag ida...

2011-05-15 @ 22:21:12

Mobilblogg - Det har vart en låång dag idag , men nu ligger jag nerbäddad framför hockeyn med en snarkandes liten tjej bredvid mig . Sonny är på väg hem med mat från Benny's , men det är inte allt han kommit hem med idag . Men vad det är får ni se imorgon :)

Vilostund i bilen .

2011-05-14 @ 12:40:46

20110514429 (MMS)

Vilostund i bilen .

Mobilblogg - Har haft en grymt bra dag med...

2011-05-13 @ 23:47:17

Mobilblogg - Har haft en grymt bra dag med Tova och brorsan i stan idag ! Var ute efter skor/sandaler till Tova , men det var jättedåligt med sånt till tjejer så det fick bli lite kläder istället . Tog en runda på Ikea också , men varken Andreas eller jag var speciellt köpsugna så det blev bara en hylla och lite blommor .. Nu ligger jag och kollar på lady gaga - showen på ettan medan Tova och Betty ligger bredvid och snarkar ikapp :)

Tävling .

2011-05-13 @ 12:16:00

 


Morgonpromenad .

2011-05-13 @ 09:30:00
Tänk om våra morgonmornar kunde vara såhär för alltid . Vakna vid åtta , mysa till nio , grötfrukost med lilla familjen och sen bara vara och ta dagen som den kommer . Åh , underbara liv !

Nu ska jag och Tova snart gå ut med Betty , sen ner till tjejerna på lite kaffe . Har för övrigt kommit på att vår sista dag på Åland är samma dag som Pelle och Mia ska gifta sig ! Det blir till att ta en tidigare båt hem , sen hoppas på att inget är försenat och att allt flyter på . Man vill ju hinna fixa i ordning sig också :)

Förresten , fredagen den 13:e idag ! Någon som är nojig ? :)

Geggamoja .

2011-05-12 @ 22:12:59
Det var ju såklart en badrock och inte en morgonrock som jag skrev innan . Den kostar bara 400 , är vändbar och hur fin som helst !

Betty hälsar på !

2011-05-12 @ 21:28:06
Har fått äran att vara hundvakt åt mormors lilla Betty , och hon ska vara hos oss ända tills på söndag ! Hur mysigt som helst .. Vill också ha en hund , men släpa hund och barn upp och ner för tre trappor känns inte såå lockande . Visst , det går an om man har en sån här liten men det skulle Sonny aldrig gå med på :)

Sötbettan !

Annars idag så har jag och Thessan vart in på marknaden i Tierp och kollat lite . Det var ju såklart bara det vanliga , så det blev inte mer än chips till Sonny . Vi var in en sväng på Barnboden också och då hittade jag en kanonfin morgonrock från Geggamoja som skulle vara kanon i sommar efter alla bad ! Ska försöka hitta den på nätet , så får ni se .

Hämtat sjukling .

2011-05-10 @ 17:20:38
Nu har jag och Tova hämtat hem mamma från sjukhuset , och nu ska vi snart pizzamysa lite . Det är hon värd efter all äcklig sjukhusmat .

Förutom att åka bil så har jag träffat tjejerna en stund på förmiddagen , sen var vi in en snabbis på Gränby och kollade lite . Min plånbok har vart borta ett tag men kontokortet hade jag minsann kvar i väskan , det skulle ju ha vart tvärtom så man kunde man ha sparat lite pengar :)

En liten uppdatering om babyfoot (äckelvarning) Har börjat tappa massa skin under , så jag kanske får fina fötter ändå !

Superhjältar .

2011-05-09 @ 22:01:09
Såg att mina mms-inlägg inte hade fått med sig texten , så bilderna säger väl er ingenting . Hunden var iallafall mormors och bilbilden var när vi var på väg hem från Uppsala .

Har vart och hälsat på världens finaste på sjukhuset idag . HATAR när folk i min närhet mår dålig eller är sjuka .. Nu har vi fyra stycken som står oss jättenära som är dålig på ett eller annat sätt . En går på medicin och de andra tre åker fram och tillbaka till sjukhuset . Ni är riktiga kämpar , och jag har aldrig hört er klaga utan ni är alla superhjältar och vi älskar er väldigt mycket ! :)

Nu sover Tova , Sonny jobbar och jag kollar hockeyn (och en unge i minuten lite då och då) sen blir det nog sängen och en film .



SMS-inlägg

2011-05-09 @ 19:16:20

20110509404 (MMS)

Mobilblogg - Det finns så många som ska kl...

2011-05-08 @ 18:24:54

Mobilblogg - Det finns så många som ska klaga över små skitproblem hela tiden .. Det är allt från en axel som krånglar till till ömma knän . Hur vore det om folk slutar vara så jävla fjantiga , sluta klaga för minsta lilla och ta sig i kragen ? Det finns de som verkligen är sjuka , och det finns de som är sjuka men ändå inte klagar . Var glad över det du har , över att du är frisk , att du kan jobba - din förkylning är förmodligen inget du kan dö av .

Helgen .

2011-05-08 @ 12:19:23
Hade en helt okej lördag igår , tog det bara lugnt hela dagen . Var iväg och kollade in en loppis på förmiddagen , sen på eftermiddagen så kom Angelica och Tobias förbi och då blev det en sväng till Brorsans för lite god mat .

Idag ska lilla familjen iväg med Mia , Pelle och lilla Jonathan iväg på fiskepicknick . Det är så härligt att bara vara ute , det krävs inte mycket för att få en kanondag . Jag har väl ändå världens bästa familj och världens bästa vänner .



Planering .

2011-05-06 @ 22:41:48
Tänk vad skönt att det är helg , fastän jag "bara" är mammaledig så har helgen fortfarande sin charm ..

Har precis bökat ner mig i sängen med framför Twilight efter en härlig kväll hos Petterssons . Det blev grillat  med mammas hemmagjorda potatisgratäng och massa såser (de har en sån där flådig grill med massa olika finesser , så vi äter inte bara "vanligt" grillat :)) Vi planerade även vår semester som skulle ha gått till Gotland eller Öland , men det slutade med att vi valde Åland . Ö som ö tyckte jag , bara vi hyrde ett helt hus och inte en stuga med nån campingtoalett så var jag nöjd och så kostade det lika mycket överallt . Ska bli så mysigt att komma iväg , alla syskon + respektive och så Petterssons såklart !

Nästa år får det bli Gotland och då ska jag åka med mina fina tjejer (+ gubbar och barn såklart)

Nej , nu blir det en halvtimme på spikmattan sen är det dags att slå igen de blå - God natt !

Dagens post .

2011-05-06 @ 10:47:51
Jag har lite småsvårt för fötter och tycker att de är ganska så äckliga , och jag har absolut inte tagit hand om mina fötter och de är i det värsta skicket man kan tänka sig . Okej , det kanske inte är så illa , men nu har jag hittat räddningen - Baby foot !

Jag vet ju inte riktigt om det funkar , men vad folk säger och videon visar (som för övrigt är sjukt snuskig, HÄR har ni den) så kanske det är en liten mirakelgrej 

Om fem - sju dagar så ska det börja visa resultat , så jag får väl uppdatera er med hur det går :)

Klicka på bilden för att köpa er (förhoppningsvis) mjukare fötter !

SMS-inlägg

2011-05-05 @ 13:28:42

20110505393 (MMS)

God morgon !

2011-05-05 @ 09:54:16
Idag tyckte Tova att det skulle sovas till kvart i nio , så mina planer på Öppnis var ju bara att lägga ner för jag hade ingen vidare lust att tvinga i Tova frukost och stressa iväg . Istället för Öppnis så ska Tova , jag , mamma och mormor åka och hälsa på min fina gammelmormor (som har alzheimers .. ) .

Fem generationer <3



Det är hemskt att se vad sjukdomar kan göra med en människa , men för mig är hon fortfarande samma underbara gammelmormor .

Dagens äventyr !

2011-05-04 @ 20:39:40
Dåligt skrivande igen , men jag SKA skärpa mig !

Jaja , idag har jag vart iväg på en lite biltur med Thessan . Var iväg bland annat till Vinnersjö och hittade lite blommor och en tomatplanta . Snacka om att det var billigt , har aldrig vart där innan så jag har inte riktigt fattat varför alla åkt dit .

Sen när vi kom hem tog vi oss en glass nere vid båtbryggan , tänk att så "lite" kan göra så mycket . Grymt härlig onsdag !

Just ja , har hämtat hem mitt efterlängtade kakfat (som Thessans föräldrar gör ) sen så fick jag mina krukor ( som Erik gör ) Toknöjd !

Mitt fina kakfat med sockerskål upptill , och bästa hammarbykrukan .

Klicka på bilderna och beställ ett eget kakfat eller kruka ! :)


Laddat .

2011-05-03 @ 09:17:46
Yees , äntligen har jag fått laddaren till min dator ! Tog bara fem månader , men men .. Har suttit och kollat igenom alla bilder på Tova och det känns som en evighet sen vi var på BB . Så stor hon har blivit , vår lilla tjej .

Nu sitter och väntar in mamma , så kan vi ta en frukostfika sen bär det av till hälsocentralen med lillhjärtat eftersom jag inte köper att "det inte är någonting" som de säger i Tierp .

Mammas kramkatter , har inte nåt med inlägget att göra - men de är sjukt söta :)


Namn: Sandrah
Ålder: 24
Bor: text
Civilstånd:
Sambo
Bloggar om: Hej ! Det är jag som är Sandra , mamma till Tova som kom till oss 100808 och sambo med hennes pappa . Just nu lever jag ett riktigt härligt mammaledigt liv och ni kan följa oss i vår vardag med allt från babysim till våra små äventyr . <