Hästar , hundar och strutsar .

2011-09-30 @ 20:55:37
Nu är vi hemma igen efter en härlig och varm dag med min fina mormor ! Vi har lunchat på "strutsens" och spanat efter just strutsar , klappat hästar , åkt traktor och bara umgåtts . Händer alldeles för sällan , även om Tyersö inte är allt för långt bort ..

Nu blir det nygräddade scones till idol (heja molly & olle!) Sonny jobbar och Tovisen sover , så här är det solofredagsmys .

All For Children .

2011-09-30 @ 10:40:39
God förmiddag !

Idag ska vi åka iväg och träffa min bästa bästa mormor , som jag har längtat !

Blir väl inte så mycket mer för min del idag , men jag tänkte passa på att berätta att nu (igår) har HM släppt sin "all for children" - kollektion , där 25% av försäljningssumman går till att skydda barns rättigheter i Bangladesh .









Klicka på bilderna för att komma till sidan .

Tre bortskämda men nöjda tjejer .

2011-09-29 @ 22:10:52
Har precis kommit hem med hur mycket nytt som helst efter en eftermiddag i stan med pappa , Tova och Felicia . Pappa hade spenderarbyxorna på sig så syrran och jag fick bland annat en varsin jacka , bara sådär ändå . Sen fick Tova ett gäng kassar med sig hem , både av morfar och av moster . Tusen tusen tack till världens bästa pappa <3

Tova fick sin första onepiece idag också , hon är så himla söt i den ! Sen blev det mycket mjukis och baskläder som hon kan ha på dagis sen när det är dags .

Nu ska jag hoppa in i duschen , sen krypa ner i en renbäddad säng !

Tova tyckte att mössan passade bättre här .

Nytt/Tova

2011-09-29 @ 08:15:00
Här har vi vad som fanns i ena paketet häromdagen ! :)



Nu blev det en mobilbild ändå ..

Nikon D3000 - Capture NX .

2011-09-27 @ 21:38:56
Har (äntligen) tagit fram systemkameran igen ! Vi har nämligen vart lite osams .. Bilderna blev sparade som .nef och det är "fel" format , men har verkligen inte orkat ta tag i det och konvertera dem vilket var nödvändigt . Men kameran LÄR tömmas och bilderna LÄR sparas på säkrare ställen än en kamera , så det var bara att ta sig i kragen det .

Just nu har jag kommit till bild 16 av 1955 , så jag har lite att göra ikväll . Men när det är klart så kan jag börja bjuda på lite roligare bilder än de från mobilen . Synd att den är lite otymplig bara att ta med sig , på så sätt är det ju lite bättre med en kompakt systemkamera ..

Jaja , nog om det .
Idag har jag träffat nästan alla tjejerna ! Var upp till Sandra och träffade henne , Mia , Anna och härliga Jonathan som verkligen gjorde min dag ! Han sa "i love you Tova" fastän hon inte ens var med . Blev alldeles varm i hjärtat , fina unge !

Sen på eftermiddagen tog jag och Tova en sväng till Tierp och fikade med Thessan . Vi skulle ta en runda på vår lilla favoritbutik , men de hade tydligen inte öppet så det blev inget .. Snopet för oss . Men vi hann med smakfullt , alltid något :)

Nu ska jag fortsätta dona med bilderna !

Jonathan , som gav oss en hel del skratt <3

Två morgonpaket ! :)

2011-09-27 @ 10:17:50

 

Lång dag !

2011-09-26 @ 16:02:36
Nu är bloggen "öppen" igen , men får se om den ska förbli det .

Har iallafall haft en riktigt lång dag idag , lång på ett bra sätt ! Åkte till Tierp på förmiddagen och fikade lite med mamma och lillasyster . Hem och vänta in ett besked , sen lärde mamma mig att göra hennes lasagne . Så S blev bra nöjd när han kom hem :)

Nu ska lilla familjen snart ut och lufta sig  Sonny och Fia tar en vända i spåret medan jag och Tova tar en sväng till lekparken .

När blev hon så stor ?

Söndag .

2011-09-25 @ 21:29:37
Idag fick vi riktigt finfrämmande , världens bästa farfar och extrafarmor kom och hälsade på ! Sonny tog far sin och åkte iväg och sköt , medan jag , Kerstin och Tovisen gick och lekte i lekparken . Eller ja , det var mer Kerstin och Tova som lekte , jag passade på att sitta lite stilla för en gångs skull :) Mysigt var det , och nu är det bara en månad kvar till vår lilla minisemester . Bäst !

Nu på kvällskvisten slängde vi ihop lite mat , sen blev det soffhäng och då kan det lätt bli såhär :

Väggdekorer .

2011-09-25 @ 10:36:00
Jag gnäller och tjatar om att jag inte vill lägga ner allt för mycket energi på att tapetsera om , fixa och ordna med rummen så de blir exakt som jag vill . Men det är bara för att jag vet att den här lägenheten bara är en liten mellanlandning , inom en framtid så har vi ju hus och det är DÅ man verkligen kan göra som man vill , då är det ju ens eget .

Men , man ska ju ändå trivas så lite kan man väl göra ! Som Tovas rum , det måste kännas som hennes . Så nu ska det handlas tapeter , och för att slippa tapetsera om sen när vi flyttar så tänker jag köra på enfärgade tapeter och väggdekorer - problemet löst ! :)

Allt för föräldrar har en kampanj med just väggdekorer nu , klicka på bilden för att komma dit .

Godnatt !

2011-09-24 @ 22:06:22
Som ni såg tidigare så spenderade vi förmiddagen med fiske och lite grillning , sen hann vi med lite lek i lekparken också . Eftermiddagen spenderades med falafel , skrubbning av köksluckor och tvmys med Petterssons . Bra dag !

Har väl inte så mycket mer att säga , så nu ska jag fixa upp vår nya klocka sen soova . Godnatt ! :)

Utedag med fiske & grillning !

2011-09-24 @ 14:29:42

20110924884 (MMS)

Utedag med fiske & grillning !

Vagntips tack !

2011-09-24 @ 10:07:00
Igår när vi var i stan så var vi ute efter en ny vagn . Hittade inte riktigt någon som föll oss i smaken , så jag tänkte höra med er igen :) Skulle vilja ha tips på bra vagnar ! Den ska vara snygg , klara av vintervägar och gärna vara vändbar . En promenad/dagisvagn helt enkelt . (spelar heller ingen roll om den är otymplig att fälla , för det ska bara vara en extravagn)

Jag älskar teutonia spirit s3 , men den har bara tre hjul och jag vet inte riktigt om den kommer vara helt okej en oplogad vintermorgon på väg till dagis .

Den ultimata vagnen för vintern verkar vara Emmaljunga Scooter 2.0 , men den känns lite låg .. Men att den verkar funka på de flesta underlagen kanske väger upp det hela :)

Teutonia Spirit S3

&

Emmaljunga Scooter

(tidsinställt)

Fredaag !

2011-09-23 @ 11:49:33
Då var det helg igen , även om det inte märks på samma sätt när man är mammaledig . Ännu mindre märks det när S har ledig vecka eller jobbar natt , då känns det bara som att vi har semester hela tiden . Får tänka på de veckorna nu när S har tagit på sig ÄNNU mer övertidsjobb .. Kommer inte tycka det är så tråkigt när lönen kommer , hehe ..

Jaa ja , annars då ? Telefonen fungerar någorlunda , men den ger upp efter en stund och den går inte att ladda . Det är sjukt irriterande så idag blir det en ny telefon (iphone) , blir säkert en till S också eftersom han inte vill vara sämre :)

Nu ska vi knalla ner och hämta ut lite paket . Ha en bra dag !

 

Lexington .

2011-09-22 @ 10:14:00
Så mycket fint det finns alltså .. Bäst just nu - klicka HÄR ..



Den här tavlan skulle göra sig grymt bra i vårt sovrum !



Morgonrunda & sotarvakt .

2011-09-22 @ 08:20:00
Godmorgon godmorgon !

Det är alldeles strax dags att ge sig ut på morgonrundan med Tova och Fia . Blir en kortare runda idag för vi lär hem till mamma och vänta in sotaren . Vi missar öppna förskolan , men åker nog in till Tierp imorgon och leker på deras öppnis . Någon som går där , eller vill följa med ? :)

Tovisen igår morse . Hon hade fått tag i min sminkväska och försökt sminka sig lite <3


Kvällsmys .

2011-09-21 @ 21:53:04
Idag har det märkts att man är lite småberoende av mobilen , även om det har vart skönt att vara utan . Imorgon lär jag fixa lånetelefon iallafall , för man vill ju kunna ringa utifall att det händer något .

Men inte har jag sörjt speciellt mycket över att vara telefonlös ! Först fick vi fikafrämmande av lillasyster och mamma (åsa kom också en stund) sen kom pappa över på lite kvällsmat . Mysigt värre , bara lillebror som fattades idag .

Nu på kvällskvisten har vi haft en rejäl ostbricka , så nu är man mer än nöjd . Ska sätta mig och leta efter fina fotoalbum eftersom jag äntligen tagit mig i kragen och beställt framkallning . Tänk om man var lika duktig som i början med att ordna med bilder ..

Tova igår i bilen när vi väntade på pappan medan han övningssköt .

Världsstjärnan .

2011-09-21 @ 14:57:11
Då har man lyckats paja en telefon till då .. Imorse på morgonrundan så skulle jag över en liten bro (träbron vid templet) och då trillar telefonen ur fickan och ner i vattnet . Kuul . Jag såg vart den landade , och det var inte så jättedjupt så det var bara att traska ner i vattnet det . Dyngsur upp över knäna och armarna så var det bara att traska hem och försöka rädda den . Hopplöst . Så nu blir det en ny telefon , iphone får det bli !

Eller är det någon som har tips på en annan bra telefon ? Skiter i vem som vinner på olika listor , för den telefonen som vann någon lista för en månad sen är en stenålders telefon idag , och säg inte att "iphone suuger" för det gör den faktiskt inte . Punkt .

Skaplig jakthund ..

2011-09-20 @ 11:19:37
Imorse när vi gick upp så hittade vi en nerbäddad hund i soffan . Lite fryssen kanske ? :)

Skaplig jakthund ..

2011-09-20 @ 11:19:37
Imorse när vi gick upp så hittade vi en nerbäddad hund i soffan . Lite fryssen kanske ? :)

IKEA - lunch !

2011-09-19 @ 14:32:10

20110919876 (MMS)

IKEA - lunch !

Ny vecka , nya tag .

2011-09-19 @ 09:03:51
Det har vart några mörka dagar för massvis med folk häromkring de senaste dagarna . Två dödsfall och en olycka .. Det händer så mycket på så kort tid , och det får en verkligen att stanna upp och tänka till på vad man har ..

Om man ska försöka se något positivt i det hela , så är det att man får se hur stark människan verkligen är och vad mycket kärlek det finns . Ingen behöver gå ensam ur något sånt här , alla ställer upp för varandra .

- Mina tankar går till alla nära & kära .


Måndag idag då , måndag med spöregn .. Det låter inte mer än att det är en perfekt dag för att gå i affärer ! Så jag , mamma och Tova tar en sväng till Uppsala idag . Myspys !

JOHA 2011 .

2011-09-17 @ 17:06:00
Mysiga , sköna ullplagg från JOHA som är perfekta att ha under overallen i höst/vinter .






Just nu fraktfritt på oiidesign.se

Hemma hos / detaljer .

2011-09-17 @ 16:05:00

 

Kass kvalité på grund av att det är mobilbilder .

God morgon / frukostsmoothie .

2011-09-17 @ 09:14:52
Härlig dag idag igen , så nu ska vi packa lite fika och ta oss ut i skogen för lite svampplockning med Petterssons . Så morgonrundan blir i skogen idag !

Frukosten då .. Jag har ledsnat lite på gröt till frukost , så idag slog jag till på en smoothie . Det här är orginalreceptet , men jag hade i mer havregryn för att få den lite mer bastant . De säger ju att frukosten är dagens viktigaste mål och det stämmer verkligen in på mig ! Tova fick gröt med färska blåbär och sen delade vi på en mango :)

Frukostsmoothie :

2 dl ekologisk yoghurt naturell
1/2 dl bär
2 msk krossade linfrön
2 msk ekologiska fiberhavregryn

Tips ! Blåbär och hallon har lägre effekt på blodsockret än många andra frukter och bär. Proteinet ger mättnadskänsla och håller dig mätt längre . Perfekta GI - bär !

Ha en bra dag !

Man bor nog rätt bra ändå ..

2011-09-16 @ 21:44:35
Började dagen med en låång och lugn promenad . Det var ju riktigt bra väder också och det dagar som den här som man ser man hur fint man egentligen bor .. Men det gäller väl att njuta av det för snart är det vinter igen :)

Efter promenaden blev det en snabblunch hemma , (tomatsoppa och bulgursallad till mig och Tova fick mormors lövbiffsgryta) sen bar det iväg till Tierp där vi hämtade upp Thessan . Det var så längesen vi sågs , så det var skönt att få lite tid med henne . Ska försöka få in lite träffar med resten av tjejerna nu också .

På tal om vänner .. Det finns en , en som verkligen har visat vad hon går för nu . Vad som betyder något . Att hon kan ljuga om sina närmaste . Vad har du tjänat på det ? Inget , men du har förlorat en hel del ..



SMS-inlägg

2011-09-16 @ 10:15:18

20110916851 (MMS)

110915 .

2011-09-15 @ 21:13:04
Det har vart en tuff dag för min lilla tjej idag . Hon blev vaccinerad igår , och det har gjort henne superhängig . Visst , hon har ju haft sina stunder när hon orkat lite mer men i övrigt så har hon vart lite låg .. Så vi tog en kort långpromenad på förmiddagen sen har vi har haft en riktig mysdag i hennes prinsesstält . Sen har jag försökt få henne att titta lite på tv - men det tycker inte hon är så intressant så det slutade med att jag satt själv och tittade medan hon lekte med Fia .

På eftermiddagen när S slutat jobbet (jobbar extra på sin lediga vecka , kuul) så åkte vi till stan för att hälsa på det nya tillskottet i familjen , Tovas lilla kusin Aaron .

Neej så trkåigt det här blev , nu blir det sägen . Har en del att fundera på .

Jannice !

2011-09-14 @ 16:03:00
Igårkväll tog jag mig i kragen och köpte "säker lagring" hos Telia , utifall att något skulle hända med alla datorer/hårddiskar och sånt vi sparat bilderna på . Passade även på att ordna med kort som ska förstoras , framkallas osv . Då dök den här fina upp . Jannice , hoppas du har det grymt i Norge ! Vi saknar dig !

GI - läge .

2011-09-14 @ 10:05:00
Anna undrade hur det går med mig och GI , och då slog det mig att jag totalt missat att skriva något om det . Så här kommer en liten resume på senaste tiden . Kommer försöka få upp lite recept också , för de är såå goda !

Vikten : Har inte kunnat väga mig någonting på ett tag , för vågen visade två olika vikter inom loppet av några sekunder . Det var en skillnad på 8 kg , så nya batterier ska införskaffas ! Men med tanke på första veckans resultat så har jag absolut gått ner minst 3 kilo .

Mått : Där minsann , där händer det grejer ! Även om det "bara" är någon halvcentimeter där och någon helcentimeter där . Jag är nöjd sålänge det händer något , jag tänker inte stressa den här gången för då går jag bara upp allt igen .

Mat : Maten är grym ! Den som sa att det bara är bulgur och grönsaker har ju inte läst på ordentligt . Det är kul att äta för det SER gott ut och det är minsann såser , efterrätter , goda middagar och man är mätt länge på lite . Jag kan erkänna att jag slarvat lite , men när jag hamnar i ketos så kommer jag kunna ha mycket bättre kontroll .

Motion : Tack vare att vi har Fia på besök (en hund) så kommer jag ut och rör mig mest hela dagarna och det har gett mig massor av energi ! Vi tar en morgonrunda på en timme , och sen går hon med oss vart vi än ska . Sen turas jag och S om att cykla med henne på kvällsrundan , men jag är fortfarnade lite "rädd" för det så jag går hellre än cyklar .

Det är mitt GI- läge just nu och inombords mår jag toppen , längtar tills det syns resultat på utsidan också ! :)

Ullared !

2011-09-14 @ 08:00:00
Då har vi bokat in en Ullaredsresa med svärföräldrarna ! Har aldrig vart där tidigare så det ska bli riktigt kul med en liten minisemester .



Nu ska jag och Tova ut på morgonrundan med Fia !

e.l.f

2011-09-13 @ 20:23:00
Fick hem lite smink idag , så det blir en rensning i sminkväskan också ! Köpte inte på mig så mycket (trots att det är sjukt billigt) men ville vara säker på att få rätt färger , inte så snyggt att ha flera nyanser fel ..

Det blev lite mineralpuder , mineralblush , ögonskuggor , borstar , läppglans och lite smått och gott .

Nu ska jag färga håret !

Ut med det gamla och in med det nya .

2011-09-13 @ 18:17:45
Nu är jag äntligen helt klar med målandet av vardagsrummet . Tog lite längre tid än vad det var planerat , men idag kom lillasyster över och underhöll Tova så då tog jag det sista . Skönt när det är klart , nu ska jag bara ställa ut alla nyinköp som fick följa med hem härom dagen .

På tal om nyköp , nu sist när vi var i stan så gick jag runt lite själv och kollade lite , och sen när jag mötte upp Sonny då hade han köpt en rejäl kasse inne på GT till mig för en rätt så rejäl summa . Hur snällt var inte det då ? Det var för att jag aldrig unnar mig själv något , bara det att just den dagen hade jag gått lös inne på vila och hm , haha .

Mycket nytt har det blivit på både hem och klädfronten , så nu ska jag ge mig på att ordna en loppis/skänka bort - låda en och en garderobsrensning . Skönt !

Tovisen tidigare idag när vi hade en målarstund <3

Morgonmotion .

2011-09-12 @ 09:24:02

Vad bra det är att ha Fia här , man får ju motion och kommer ut vilket väder det än är ! Som idag , det spöregnar men vi tog en runda med cykeln , sen en vända ut i skogen (tova fick stanna hos sin mormor sålänge) och det är så himla skönt !

Nu sitter vi hemma hos mamma och morgonmyser lite , ska försöka få med Sonny in till stan sen när han vaknar . Men vi får se hur det blir med den saken :)

Mobilblogg - Har precis gosat ner mig bred...

2011-09-11 @ 09:24:28

20110911836 (MMS)

Mobilblogg - Har precis gosat ner mig bredvid en sovandes Tova . Hon vaknade vid tre inatt och tyckte att det var dags att leka . Så i knappt en timme så körde hon bil , vi byggde med lego , låg i hennes tält och läste men sen till slut blev hon trött igen :) Lillälsklingen . Upp igen vid halv åtta men som sagt - nu sover hon , och jag utnyttjar läget för att få lite mys . Underbara mammaliv !

Mobilblogg - Haft en fixardag idag . Först...

2011-09-10 @ 16:37:52

20110910834 (MMS)

Mobilblogg - Haft en fixardag idag . Först hann vi städa hemma eftersom vi var vagnlösa på förmiddagen och sen åkte vi till Tovas morfar där hon lekte och jag tvättade bilen . Det tog på krafterna för Tova som somnade direkt när jag satte henne i bilen . Så för att slippa väcka henne på en gång så åker vi en sväng till Tierp och handlar lite till kvällen :)

SVEA .

2011-09-09 @ 09:47:24
För några år sen (typ nian) så var det ju svea - kläder som gällde och det var ju en riktig fjortisuniform . Nu är jag "för gammal" men det är inte Tova , så det här är beställt till henne :)

Tänkte ta rosa , men då fanns det bara byxor . Så det fick bli mörkblå (som var min favorit när det gällde)
från nelly.com , 400 kronor styck .

update: såg nu att de är slut .. gick åt fort ! :)

Det är okej att känna .

2011-09-05 @ 13:51:19


Mobilblogg - Fick present idag ! Ditte har...

2011-09-04 @ 13:56:36

20110904816 (MMS)

Mobilblogg - Fick present idag ! Ditte har vart i London och semestrat lite och jag fick världens bästa , godaste tvål från Molton Brown ! Fick även Harrods earl grey - thé . Sen fick Tova kläder så hon nästan drunknade . Men de visar jag sen , tillsammans med allt annat hon har fått av alla på sista tiden :)


Namn: Sandrah
Ålder: 24
Bor: text
Civilstånd:
Sambo
Bloggar om: Hej ! Det är jag som är Sandra , mamma till Tova som kom till oss 100808 och sambo med hennes pappa . Just nu lever jag ett riktigt härligt mammaledigt liv och ni kan följa oss i vår vardag med allt från babysim till våra små äventyr . <